Tuesday, 25 October 2011

Long time long see....



Salam......hermmmmmm.....blog?ap kobondo polak ye itu?hahahaha.......mklum r sudah lme x bkak kn....jdi banggang r kjap......so ap yg nk ditulis kn tu jela kowt......hahahaha...... sje jer nk update blog nie..... akhir sekali  hrap hidup aman dan tenang , kebahagian di samping keluarga , berjaya dalam kerjaya daannnnnnnnnnnnnn igat pada yang SATU........ assalammulaikum.....

Tuesday, 30 August 2011

Salam Lebaran

Salam......aiiiiiii...tup tap tup tap!dh raya.....herm...tp kn aq rse cm x hari raye pown mkin xthu r sbb ap?tp feel raye tue ad lg.....mkin faktor cuaca kowt....hahahaha....btw raya ttap raya feel tue kne ad r klau x cm mne nk berayakan....ap yang pnting kne MENJIWAI klau x ia akan ROSAK......tp pose thun nie PENUH  kowt...xad satu dan sisa baki pown yg tertggal....SYABAS  SHAHRUL.....bhahahaha....Dan buat pertama kali yer aq berbke dgn mmbe2 di tmpt belajar aq...sungguh best dan buat kenangan r......rse lain dr lain r.....mkne x yer slalu berbke dgn fmliy temu mke mak,akak,abg,ank buah dan bgai2 lg r.....pas tue tbe2 plak jpe yg x  dikenali.....jdi ada kelainan r ckit thun nie.....so aq hrap raye thun nie HAPPY GO LUCKY!roll out...assalammualaikum  :)

Sunday, 31 July 2011

Ramadhan oh ramadhan


Assalammulaikum....bulan Ramadhan sudah tiba.....perghh!bagaimana agaknya puasa aq tahun nie.....herm...kali nie berlainan sedikit kerna bukan berbuka dgn family tapi di tmpt study aq plak....so xthu cm mne merasai berbuka nnti dgn mmbe2 peragai yg agak kaple sewel tue...mesti seronok kn!hahaha....harap2 puasa tahun nie full r.....insyakallah....



Makanan mesti terboek gua ckp cme lu....mcm2 juadah segala mkanan,minuman dan pencuci mulut ad kowt.....tapi kne igat! nk bli berpada2 r xkn nk solap segala mkanan yg ad kt bazaar tue igat perut dinosour kerrrr?....klau yer mmeng aq respect cme lu....tue r kadang2 peragai dewasa pown bleh jdi budak2 nafsu kawal jdi tunggang terbalik r jwb yer tue...

Ramadhan oh ramadhan aq doa kn bulan ramadhan thun nie bermkne......segala ujian dan hasutan akan aq sabar dan kuat semangat dai segi  iman dan amlan yg aq lakuan pada bulan ramadhan tahun nie nnti....SELAMAT BERPUASA.....

Friday, 1 July 2011

Misi 5 hari

Helloooooo sume.....ap kbar yer pown...?hahaha....hari yg mulia ini nk stories sikit r berkenaan dgn cuti sem aq....sepatut yer cuti sem blik 3/7 tp kena blik pula 5/7....so! terlajak 2 hari cuti sem aq.....ap yg mengembirakn aq dapat cuti 2 hari beb!so mkne yer lagi 5 hari lagi ko cuti(tapi sebenar yer xbest pown sbb untuk blog jer kn)hahaha.....ap?korg igat aq saje2 jer ke nk cuti.....TIDAK ADA MAKNA YER.....itu yg kena buat misi untuk 5 hari....apakah misi yg akan aq lakukan....?
Bkn sbb ap aq main cuti jer smpai 5 hari......4/7 misi aq kne msuk makamah yer pown....hahahaha...perggghhhh!geri kowt first time pulak kena berbicara depan judge kowt...walaupun kena jadi saksi jer tp nervous,gugup,koyak segala ap yer pown r tetap ada.....xthu r dekat sane nnti ap reaction dan tomahan yang akan aq lakukan.....harap2 aq buat yg terbaik untuk mmbe aq iaitu amirul amar dan dye begitu dgn seadanya buat yg terbaik dan macho kawan...

Cuti smpai 5 hari bkn sbb ap 1 hari extra itu pown aq ambil untuk pulang ke tmpt pembelajaran aq...mklum r tmpt study aq jauh dekat kedah pulak nk pulang mengambil masa paling lama 8 jam kot....klau naik bas tue tidak sah kebas dek buntut ini yer pown....So kata2 terakhirku PEACEnoWAR.....

Friday, 17 June 2011

Mybe or Mybe not...


Ok guys....this is Oliver Sykes...mkin idola aq atau mkin x....sbb ap??mkin sbb dari segi song,styles,or social yang dibawa oleh si Oli yg buat aq minat song & styles atau social mkin x ...he have a groups and name of the groups is Bring Me The Horizon(BMTH)that mean MEMBAWA AKU KE CAKAR LANGIT mkin aq rase tue maksud yer...hahaha....tp dengan maksud tue begitu mendalam kan?... genre that they brought so violent was harcore or metalcore...mkin segelintir atau mkin sebanyak masyarakat/orang yang meminati genre violent yang dibawa oleh band nie(seperti AkU)... :)

Maybe someday....aq akan tiggal kan si Oli nie mkin sbb faster time to live more wisely....siapakah yang akan tahu kan?...so kne pkir ke hadapan untuk kehidupan kita sendiri yang akan datang...still ROCK DUDE!!

Tuesday, 14 June 2011

Buat Blog!


Yeaaahhhhhhh....rock dude!sudah ad blog sendiri...something different to me....hah! pleas....mne ad blog jer...tue pown nk bgga cgat buat ap?but this is my BLOG so kena r hormat....hahahahaha...bak kata sahabat aq apo namo yer tue xsilap deng inugamizamura kato yo CHILL n NICE...herm....nk cakap banyak pown tak idea so simple2 jela.....nk speaking cgat2 broken so yg mne thu sebut tue jela yg thu.....tu lah padan dgn mke deng nie balasan yo masa skolah dlu pemalas teramat cgat....kakakaka...Lastly...sape2 yg ad blog ker taw pown something like berkenaan dgn blog follow k..